EU gir 9 milliarder kroner til Syrias nærområder

EU-land lover 1 milliard euro mer til syriske flyktninger etter et toppmøte med «bedre stemning enn antatt».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at fordelingen av 120.000 asylsøkere ble tvunget gjennom tirsdag, konsentrerte EUs stats- og regjeringssjefer seg om mindre kontroversielle tiltak mot flyktningkrisen onsdag kveld.

- Stemningen var bedre enn antatt, slo EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker fast etter en nesten sju timer lang diskusjon.

Lederne ble som ventet enige om at det trengs mer støtte til flyktningene i Syrias nærområder slik at tilstrømmingen til Europa kan stagges.

Etter at det ble kjent at europeisk støtte til Verdens matvareprogram WFP er blitt kuttet i år, lovet landene å styrke bidragene til FN-programmer i området med minst 1 milliard euro (om lag 9 milliarder kroner).

Videre tar de 28 topplederne til orde for å bistå Libanon, Jordan og Tyrkia gjennom en «betydelig styrking» av et støttefond. Den politiske dialogen med Tyrkia skal «styrkes på alle nivåer».

Grensekontroll EU-president Donald Tusk minner om at Syria har åtte millioner på flukt i eget land og fire millioner på flukt i naboland.

- Vi har ikke sett den største bølgen ennå, tror Tusk om flyktningkrisen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.