EU gjør narr av Petersen

Utenriksminister Jan Petersen forsvarte Norges holdning i laksekrigen i et leserbrev i en britisk avis. EU svarte med å gjøre narr av både ham og Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i et leserbrev i den innflytelsesrike avisa Financial Times at utenriksminister Jan Petersen forsøkte å forklare Norges holdning når det gjelder striden om EU-avgifter på norsk laks. I brevet, som sto på trykk sist mandag, framførte Petersen kjente norske argumenter for hvorfor EUs anklager om dumping er laks er uriktige. Brevet var høflig og saklig.

Dagen etter kom svaret fra Diana Wallis, president i Europaparlamentets delegasjon til Norge, Sveits, Island og EØS. Slik ble det sagt:

«Man skal ikke overse det ironiske i at Jan Petersen som Norges utenriksminister ikke har noen annen kanal for sin ergrelse enn et leserbrev til Deres avis (selv om den - avisa - er aldri så aktverdig). Hvis hans land var medlem av EU, ville han kunne satt seg ned med sine kolleger og det ville trolig aldri ha oppstått noe problem i utgangspunktet», skriver presidenten i EU-delegasjonen.

Spørsmålet er nå om Jan Petersen svarer, og utløser en leserbrevkrig med EU.

LAKSEFORKJEMPER: Jan Petersen.