Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU-gransking kan koste Sri Lanka dyrt

Konkluderer at Sri Lanka har handlet i strid med menneskerettighetene.

RISIKERER SANKSJONER: Sri Lanka nyter godt i dag av gunstige tollavtaler på sine eksportvarer. EU vurderer nå å fjerne denne fordelene, på grunn av landets påståtte brudd på menneskerettigheter i forbindelse med krigen mot den tamilske LTTE-geriljaen. Foto: REUTERS/SCANPIX
RISIKERER SANKSJONER: Sri Lanka nyter godt i dag av gunstige tollavtaler på sine eksportvarer. EU vurderer nå å fjerne denne fordelene, på grunn av landets påståtte brudd på menneskerettigheter i forbindelse med krigen mot den tamilske LTTE-geriljaen. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||En ny gransking konkluderer med at Sri Lanka har handlet i strid med menneskerettighetene, sier kilder i EU.
Straffen kan bli høyere toll på srilankiske eksportvarer.

Granskingen konkluderer med at Sri Lanka ikke lever opp til de grunnleggende menneskerettighetskravene i handelsavtalen som er inngått mellom EU og Sri Lanka, sier en kilde i EU.

Konsekvensen kan bli at Sri Lanka mister den fordelaktige tollen på eksportvarer som landet har fått gjennom avtaleverket GSP Plus.

- Det er ikke snakk om en handelssanksjon. Det finnes regler i GSP Plus, og hvis du bryter reglene, får det konsekvenser, sier en tjenestemann i EU-kommisjonen.

Det er ventet at EU vil legge fram granskingsrapporten mandag.

Bakgrunnen for granskingen er anklager om brudd på menneskerettighetene i forbindelse med krigen mot den tamilske LTTE-geriljaen. (NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media