Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU hardt ut mot USA etter tollutsettelse

Mener USA skaper usikkerhet på markedene.

FÅR KRITIKK: Donald Trump. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB Scanpix
FÅR KRITIKK: Donald Trump. Foto: Yuri Gripas / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU mener at USA bare skaper usikkerhet på markedene med sin beslutning om å utsette toll på import av stål og aluminium fra EU med én måned.

EU har hatt unntak fra tollen på henholdsvis 25 og 10 prosent siden president Donald Trump varslet den i mars. Det midlertidige unntaket utløp 1. mai, men få timer i forveien varslet Det hvite hus at det er forlenget til 1. juni.

EU mener imidlertid at EU-landene bør få et permanent unntak, og at det USA gjør nå, påvirker næringslivet negativt.

- Den amerikanske avgjørelsen forlenger usikkerheten på markedet, som allerede påvirker selskapers beslutninger, heter det i en uttalelse fra EU-kommisjonen tirsdag.

- EU bør få et totalt og permanent unntak fra disse tiltakene ettersom de ikke kan begrunnes med nasjonal sikkerhet, heter det videre.

EU-kommisjonen understreker også at unionen ikke godtar måten USA forsøker å presse EU på.

- Som USAs langvarige partner og venn kommer EU ikke til å forhandle under trusler. Ethvert framtidige transatlantiske arbeidsprogram må være balansert og til gjensidig nytte, fastslår kommisjonen.

Det blir også opplyst at EUs handelskommissær Cecilia Malmström er i kontakt med USAs handelsrepresentant Robert Lighthizer

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media