Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU ilegger Volkswagen rekordbot

Europa-domstolen idømte torsdag Volkswagen-konsernet en rekordstor bot for «alvorlige» brudd på spillereglene i EUs indre marked.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volkswagen ble ilagt boten fordi den tyske bilgiganten har blokkert EU-borgernes rett til å kjøpe bil i det landet som måtte passe dem. Volkswagen har hindret sine italienske forhandlere i å selge Folkevogner og Audier til utlendinger, noe som spesielt har rammet østerrikere og tyskere. Tilreisende tyskere ønsket nemlig å utnytte de lave italienske bilprisene etter at kursen på den italienske liren raste i 1992, men måtte ofte vende nesa hjemover uten ny bil.

I januar 1998 ga EU-kommisjonen Volkswagen en bot på godt over 750 millioner kroner for bruddet på konkurransereglene, men EU-domstolen satte ned boten til rundt 675 millioner kroner. Til tross for reduksjonen har Volkswagen den tvilsomme æren av å ha blitt ilagt den største boten for brudd på konkurransereglene i EUs historie.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling