EU-ja til Sampo

I dag kommer trolig EU-kommisjonen til å støtte Sampos oppkjøp av Storebrand. Dermed blir det vanskeligere for Regjeringen å si nei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittilsynet har skrevet brev til Sampo og stilt spørsmål om hvordan det finske selskapet vurderer muligheten for å komme opp i 90 prosent eierandel i Storebrand.

Da fristen for Sampos oppkjøpstilbud gikk ut hadde 83,5 prosent av aksjeeierne i Storebrand sagt ja til de finske tilbudet. Men ettersom Den norske Bank sitter på nesten 10 prosent av aksjene og flere andre aksjonærer har sagt nei til salg er det lite trolig at Sampo kan komme opp i 90 prosent selv om akseptfristen nå er utvidet til 10. august.

Sampo har søkt unntak fra kravet om at det må ha minst 90 prosent av aksjene i Storebrand for å få konsesjon til å eie det norske selskapet.

Fra Kredittilsynet er det tidligere antydet at Sampo vil få avslag på søknaden om unntak. Det er også et klart flertall i Stortinget som vil hindre det finske selskapet i å overta Storebrand.

Til gjengjeld går det mot støtte for Sampo fra EU-kommisjonen. Etter det Aftenposten og Dagens Næringsliv erfarer vil EU-kommisjonen si ja til oppkjøpet når kommisjonens konklusjon offentliggjøres fredag.

Dagbladet.no følger saken.

(NTB)