EU-kilde: Toppmøte uten Storbritannia onsdag

EU-president Donald Tusk vil samle EU-landenes ledere til et toppmøte onsdag uten Storbritannia.

SAMLER LEDERNE: Donald Tusk, EU-president, vil nå samle alle EU-landene til toppmøte på onsdag. Møtet var ventet og er nå bekreftet.  Foto: Wiktor Dabkowski 
SAMLER LEDERNE: Donald Tusk, EU-president, vil nå samle alle EU-landene til toppmøte på onsdag. Møtet var ventet og er nå bekreftet.  Foto: Wiktor Dabkowski  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(NTB/Dagbladet): Det opplyser en EU-kilde til nyhetsbyrået Reuters.

Alle de 28 EU-landene ledere skal etter planen møtes til toppmøte i Brussel tirsdag, inkludert statsminister David Cameron, som i en tale fredag gjorde det klart at han ikke kan fortsette som statsminister. Men fram til en etterfølger er klar, er det Cameron som må representere landet.

Onsdag blir det imidlertid møter mellom EU-lederne uten den britiske statsministeren til stede, for å diskutere "skilsmisseprosessen". Et slikt møte var ventet, og ser nå ut til å bli en realitet.

Var forberedt på "negativt scenario"

EU-presidenten sa også at EU har vært forberedt på et slik utfall:

- Det som ikke dreper deg, gjør deg sterkere. Jeg kan forsikre om at vi også var forberedt på et slik negativt scenario, sa Tusk til en av Reuters reportere.

Han understreket også at ikke er mulig å forutsi alle de politiske konsekvensene av Brexit, men at dette ikke er et øyeblikk for "hysteriske reaksjoner".

Første gang uten Cameron

- De resterende 27 EU-landene skal møtes uformelt for å diskutere de politiske og praktiske implikasjoner av Brexit.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer