EU-kommisjonen anbefaler visumfrihet for tyrkere, vil også gjelde i Norge

Men tyrkerne må fortsatt innfri de 72 kravene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen anbefaler at tyrkiske statsborgere skal få reise visumfritt i Schengen-området. Men krever fortsatt at tyrkerne innfrir 72 krav.

EU-kommisjonen gjorde anbefalingen sin kjent onsdag, og det blir nå opp til medlemslandene og EU-parlamentet å gjøre det formelle vedtaket.

En avtale om visumfrihet for Tyrkias 75 millioner borgere er del av EUs flyktningavtale med Tyrkia. I flyktningavtalen har EU gått med på visumfrihet for tyrkere innen utgangen av juni hvis landet oppfyller 72 krav og betingelser.

- Tyrkia har gjort viktige fremskritt. Det gjenstår ting, men de kan klare å innfri kravene, mener EU-kommisjonens visepresident Frans Timmermans.

Men han understreker at Tyrkia ikke får noe gratis når det gjelder innreise til Schengen, som også Norge er en del av.

- Det er fem gjenstående krav vi venter at de skal innfri før utgangen av juni. Og ingen kommer til å slippe inn i Schengen uten biometrisk pass, sier Timmermans til pressen i Brussel.

Returavtalen mellom EU og Tyrkia innebærer at migranter som tar seg ulovlig til de greske øyene, blir sendt til Tyrkia. I stedet skal EU-land hente syriske flyktninger direkte fra Tyrkia.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer