NETTGIGANT: Amazon er blant de største netthandelaktørene, her fra logistikksenteret deres i Brieseland i Tyskland. Foto: REUTERS / NTB scanpix
NETTGIGANT: Amazon er blant de største netthandelaktørene, her fra logistikksenteret deres i Brieseland i Tyskland. Foto: REUTERS / NTB scanpixVis mer

EU-kommisjonen vil fjerne momsfritak på netthandel

La fram plan i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske forbrukere må trolig belage seg på en framtid der man må betale moms på all netthandel. Det kan bli resultatet av en 16-punktsplan som EU-kommisjonen vil innføre for å sikre like handelsvilkår for europeisk næringsliv på nett.

- I dag legger vi grunnlaget for Europas digitale framtid. Jeg vil se teleselskaper og digitale tjenester som krysser landegrensene, som dekker hele kontinentet og som åpner for en bølge av oppfinnsomme nye europeiske bedrifter. Jeg ønsker at hver eneste forbruker får tilgang på de beste tilbudene og at hver bedrift får tilgang på hele markedet, uansett hvor de er i Europa, sier EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker.

Juncker presenterte onsdag EU-kommisjonens plan Digital Single Market, som Kommisjonen vil ha på plass ved utgangen av 2016. Å fjerne dagens ordninger med momsfri netthandel er blant punktene.

I Norge var det i mange år momsfritt å handle fra utlandet på nett for opptil 200 kroner. I fjor høst oppjusterte regjeringen grensen til 350 kroner. NHO Handel mener dette var en tabbe av regjeringen, og gleder seg nå over signalene fra Juncker. NHO Handel-sjef Bjørn Næss mener EU-forslagene er overraskende positive og at de kan legge forholdene til rette for at Norge kan bli konkurransedyktig i Europa på netthandel.

(NTB)