EU-krav til Bondevik

AP-leder Thorbjørn Jagland sier det er regjeringens plikt å følge opp stortingsflertallets ønske om en aktiv Europa-politikk. I dag ble statsminister Kjell Magne Bondevik presentert for Aps forslag til en strategisk dialog med EU.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-lederen synes det ser ut til at Bondevik de siste dagene har inntatt en litt annen og mer positiv holdning til Europa-politikken sett fra Aps side.

- Vi har utvekslet informasjon, og jeg har lagt fram det vi har behandlet i Aps sentralstyre. Det er opp til regjeringen og statsministeren å gå gjennom alt de har fått fra oss og fra andre partier, sa han etter møtet med Bondevik.

Før Jagland dro til Bonn for å møte den tyske finansministeren Oskar Lafontaine, presenterte han Arbeiderpartiets sju punkter om en EU-dialog for Bondevik.

Bondevik kan ta dette med seg i kofferten når han drar til Brussel tirsdag for å drøfte norsk tilknytning til euroen, etter initiativ fra Ap og Høyre:

Aps sentralstyre tar blant annet til orde for en utvidet kredittavtale med EU, og en felles studie om valutapolitikken. Partiet mener at Norge må vurdere en tilknytning til EU-landenes politisamarbeid Europol, som skal samordne politiinnsats i flere land. Ap ber også regjeringen styrke norsk deltakelse i arbeidet med å utvikle en sikkerhetspolitikk for hele Europa.

(NTB)