SKATTESMELL:  EU krever etterbetaling av skatt fra kaffekjeden Starbucks. De krever inn inntil 30 millioner kroner fra Starbucks of Fiat. Foto: Ashok Saxena/Demotix/Corbis/NTB Scanpix
SKATTESMELL: EU krever etterbetaling av skatt fra kaffekjeden Starbucks. De krever inn inntil 30 millioner kroner fra Starbucks of Fiat. Foto: Ashok Saxena/Demotix/Corbis/NTB Scanpix Vis mer

EU krever etterbetaling av skatt på inntil 30 millioner euro fra Starbucks og Fiat

Skattesmell for Starbucks og Fiat i EU, melder NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU-kommisjonen i Brussel mener amerikanske Starbucks' skatteavtale i Nederland og Fiats avtale i Luxembourg bryter med EUs regler for statsstøtte. Selskapene må nå etterbetale millionbeløp.

- Vi sender et tydelig budskap til de nasjonale myndighetene om at de ikke kan gi selskaper, store som små, urettmessige konkurransefordeler, sier EUs konkurransekommissær Margrethe Vestager til pressen i Brussel.

Beregningen er komplisert og utgjør etterbetaling på mellom 20 og 30 millioner euro for de to selskapene, mellom 185 og 278 millioner norske kroner etter dagens kurs.

- Nederland og Luxembourg må kreve dette etterbetalt, sier Vestager.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer