EU-land frykter framtidige møter

GVTEBORG: De voldsomme urolighetene i Göteborg under helgens toppmøte skaper frykt i andre EU-land. Belgia, som fra 2004 av trolig blir vert for alle slike toppmøter, garanterer likevel for deltakernes sikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Statsminister Guy Verhofstadt lovet søndag at politiet vil slå hardt til mot bråkmakere som forsøker å forstyrre toppmøtene i Brussel. Belgierne er mer forberedt og bedre utstyrt enn de mindre disiplinerte svenskene, sa han på en pressekonferanse i Göteborg.

Belgisk opprørspoliti med tåregass og vannkanoner må ofte gå til aksjon, ikke minst når illsinte bønder demonstrerer mot EUs landbruksministre, og er vant til å omgås med demonstranter

- Hvert år har vi i gjennomsnitt 2.500 demonstrasjoner og massemøter i Brussel, sa Verhofstadt.

Italiensk utfordring

Svenskene må tåle kjeft fra andre EU-land for at protestaksjonene i ellers fredelige Göteborg fikk utvikle seg til rene gatekamper. De italienske avisene Corriere della Sera og La Repubblica spådde søndag at toppmøtet i G8-gruppen av store industriland i Genova i juli blir en stor utfordring for landets regjering..

Italias statsminister Silvio Berlusconi medga fredag at han er redd for sikkerheten i Genova, som han mener ikke er det beste valg for et slikt møte.

- Jeg er bekymret, og det er de andre regjeringssjefene i EU også, sa Berlusconi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer