EU-ledere lover hjelp til kriserammede banker

Men skal ikke overstyre medlemslandene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs fire største medlemsland vil samarbeide om å hjelpe banker som er rammet av finanskrisen. - Men hvert land skal bruke sine egne metoder og økonomiske midler, sier Frankrikes president Nicolas Sarkozy.

Sarkozy var lørdag vert for et møte i Paris, der finanskrisen ble drøftet. Han diskuterte mulige løsninger med Tysklands statsminister Angela Merkel og hennes kolleger Gordon Brown fra Storbritannia og Silvio Berlusconi fra Italia.

- Vi er blitt enige om å inngå en svært forpliktende avtale om å støtte banker og andre finansinstitusjoner som er rammet av krisen. Hvert enkelt land skal bruke sine egne midler og metoder, men arbeidet vil bli samordnet, framholdt Sarkozy.

Når og hvis en bank eller et annet selskap kommer i så store problemer at det må ha offentlig hjelp, vil det få følger for selskapet, tilføyde den franske presidenten.

- Lederne som har feilet, vil måtte tåle straffetiltak, og aksjeeierne må bære utgiftene, understreket han.

Til stede på møtet i Paris lørdag var også EU-kommisjonens leder José Manuel Barroso, den europeiske sentralbanksjefen Jean-Claude Trichet og Det internasjonale pengefondets leder Dominique Strauss-Kahn. Møtet ble holdt i Sarkozys residens Elyséepalasset.

(NTB)

VIL HJELPE:
Forman og fransk president Nicolas Sarkozy har vært i møte med de andre tungvekterne innen EU. Her er han på vei ut for å møte pressen sammen presidenten for Europakommisjonen Jose Manuel Barosso, Storbritannias statsminister Gordon Brown og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. FOTO: GERARD CERLES/ AFP
VIL HJELPE: Forman og fransk president Nicolas Sarkozy har vært i møte med de andre tungvekterne innen EU. Her er han på vei ut for å møte pressen sammen presidenten for Europakommisjonen Jose Manuel Barosso, Storbritannias statsminister Gordon Brown og Tysklands forbundskansler Angela Merkel. FOTO: GERARD CERLES/ AFP Vis mer
EU-ledere lover hjelp til kriserammede banker