Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU letter på flyrestriksjonene

Beveger seg mot normale flyforhold.

LETTER PÅ RESTRIKSJONENE: Flytrafikken i Europa har vært lammet i fem dager på grunn av askeskyene etter vulkanutbruddet på Island, men har de siste par dagene sett enkelte soner bli åpnet. Foto: Reuters/Scanpix
LETTER PÅ RESTRIKSJONENE: Flytrafikken i Europa har vært lammet i fem dager på grunn av askeskyene etter vulkanutbruddet på Island, men har de siste par dagene sett enkelte soner bli åpnet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

EUs transportministre er blitt enige om å lette på flyrestriksjonene i Europa, sier en diplomatkilde til AFP. 


NormaliseringDet var ifølge NTB etter press fra flyselskapene, som taper rundt 250 millioner dollar dagen, at EU-landene ble enige om å redusere flyforbudssonen.


— På nasjonalt og europeisk nivå er vi enige om å bevege oss mot en normalisering, skritt for skritt, sier Tysklands transportminister Peter Ramsauer.

Flytrafikken i Europa har vært lammet i fem dager på grunn av askeskyene etter vulkanutbruddet på Island, men har de siste par dagene sett enkelte soner bli åpnet.


Flere flyFrankrike opplyste tidligere i dag at de gradvis vil gjenåpne landets flyplasser og tillate flytrafikk gjennom en luftkorridor til Paris, og


Danmark skal i morgen tidlig åpne luftrommet for gjennomflyginger i stor høyde.

Sverige og Finland åpnet i dag for begrenset trafikk fra enkelte av sine flyplasser, og både Lufthansa og Tyskland har gjennomført vellykkede testflyvninger.

Ifølge EUs handelskommissær Siim Kallas innebærer avtalen at det vil bli gitt tillatelse til flere flyginger fra tirsdag av. — Fra i morgen vil vi se at flere fly i lufta, sa Kallas, ifølge NTB.Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!