LETTER PÅ SANKSJONER: Storbritannias utenriksminister William Hague uttalte mandag morgen at han håpet på en lettelse av sanksjonene. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/Scanpix
LETTER PÅ SANKSJONER: Storbritannias utenriksminister William Hague uttalte mandag morgen at han håpet på en lettelse av sanksjonene. Foto: REUTERS/Francois Lenoir/ScanpixVis mer

EU letter på Myanmar-sanksjoner

Innfører nye visumregler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs utenriksministre har besluttet å lette på sanksjonene mot Myanmar, ifølge diplomater i Brussel.

Vedtaket innebærer at en rekke myndighetspersoner fra Myanmar igjen vil kunne få visum til EU-land. Samtidig blir flere sanksjoner stående i påvente av at det blir gjennomført flere reformer i landet, som også er kjent som Burma.

Regjeringen i Myanmar har den siste tiden løslatt en rekke politiske fanger og begynt å gjennomføre demokratiske reformer. Landet har i flere tiår blitt styrt av en militærjunta som har slått hardt ned på all politisk motstand.

Blant pådriverne for at Myanmar bør belønnes for reformene er Storbritannias utenriksminister William Hague. Han uttalte mandag morgen at han håpet på en lettelse av sanksjonene.

Norge har allerede opphevet særnorske restriksjoner og oppfordrer nå norsk næringsliv til å investere i Myanmar.

Men norske myndigheter følger fortsatt EUs sanksjoner mot landet, som blant annet gjelder forbud mot handel med statsselskaper og med spesielle varer som diamanter og tømmer.

(NTB)