Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU-ministeren beklaget EU-kritisk kronikk. Så viste det seg at han ikke hadde skrevet den likevel

- Det hender at andre i organisasjonen skriver ting for meg, sier Frank Bakke-Jensen.

FEIL BYLINE: Frank Bakke-Jensen beklaget en kronikk han ikke hadde skrevet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FEIL BYLINE: Frank Bakke-Jensen beklaget en kronikk han ikke hadde skrevet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 3.januar 2013 stod en kronikk med tittelen «Har EU en framtid» på trykk i Finnmark Dagblad.

- Dårlig kronikk

Kronikken var signert av daværende stortingsrepresentant, nå fersk EU- og EØS-minister, Frank Bakke-Jensen, som ga til kjenne en sterk EU-skepsis.

«Jeg har alltid vært skeptisk til EU og norsk medlemsskap», skrev det som tilsynelatende skulle være Bakke-Jensen.

Da han ble utnevnt til minister i Ernas Solbergs regjering ble han raskt konfrontert med kronikken av Nationen. Bakke-Jensen sa da at han ikke lenger stod inne for formuleringene.

- Det er en forferdelig dårlig kronikk, og det er forfatteren selv du snakker med, sa Bakke-Jensen til avisa, og la til at han ikke ville skrevet kronikken i dag.

Ble korrigert

Men nå viser det seg at han heller ikke skrev kronikken i 2013. Den ble skrevet av stortingsrepresentat for Finnmark, Jan-Henrik Fredriksen (Frp).

Finnmark Dagblad gjorde oppmerksom på feilen i avisa dagen etter at kronikken hadde stått på trykk.

«Gårsdagens kronikk ble ved en feil gitt uriktig byline. Forfatter var stortingsrepresentant Jan-Henrik Fredriksen, Frp, ikke Høyres Frank Bakke-Jensen», lød korrigeringen.

Men rettelsen var glemt da kronikken dukket opp igjen i forbindelse med statsrådsutnevnelsen i desember.

Tok på seg ansvaret

Til Nationen sier Bakke-Jensen nå at han ikke kjente seg igjen i hverken språk eller innhold i kronikken, til tross for at det var han som hadde byline.

- Det hender jo av og til at andre i organisasjonen skriver ting for meg, som jeg ser på og godkjenner. Her frykta jeg at noen hadde tatt seg friheter og at det hadde glidd gjennom hånda mi. Og det som har sluppet gjennom hånda mi og blitt levert i mitt navn, det er det ikke annet enn å ta ansvar for, er Bakke-Jensens forklaring på at han tok på seg ansvaret for en kronikk han ikke hadde skrevet.

Han forteller videre at kronikken plaget ham litt, og at han etter en liten rundspørring fikk klarhet i at det ikke var ham selv som hadde skrevet den.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling