Trump og Parisavtalen:

EU og Kina bekrefter sin forpliktelse overfor Paris-avtalen - uansett hva USA gjør

Stormakter står fast ved klimaavtalen.

FØLGER IKKE USA: Hvis USA gjør alvor av å melde seg ut av Paris-avtalen om klimatiltak, kommer ikke EU og Tyskland til å følge etter, ifølge de siste meldingene. Her er Kinas president Xi Jinping i samtale med statsminister Erna Solberg under et møte nylig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FØLGER IKKE USA: Hvis USA gjør alvor av å melde seg ut av Paris-avtalen om klimatiltak, kommer ikke EU og Tyskland til å følge etter, ifølge de siste meldingene. Her er Kinas president Xi Jinping i samtale med statsminister Erna Solberg under et møte nylig. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nyhetsbyrået AP skriver nå at EU og Kina bekrefter sin forpliktelse over for Paris-avtalen - uansett hva USA gjør.

Kilden til dette er en høystående EU-funksjonær. Han sier også at EU og Kina vil detaljere hvordan de skal møte sine forpliktelser etter avtalen, i Brüssel på fredag.

Trump-exit forventes

Nyheten omfattes av stor interesse, fordi USAs president Donald Trump har truet med å trekke USA ut av Paris-avtalen om klimatiltak.

Trumps beslutning ventes å være nært forestående, og nettstedet Axios meldte tidligere i dag at han kom til å trekke USA ut. Det samme meldte flere andre medier.

At Trump forventes å trekke USA ut har ifølge AP også blitt bekreftet av en representant for Det hvite hus. Representanten tok likevel forbehold om at Trumps beslutning ikke behøver være endelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer