Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU og Russland vil utveksle hemmeligheter

Skal undertegne ny avtale.

SKAL DELE HEMMELIGHETER. Russland, her ved president Dmitry Medvedev, og EU. Foto: EPA/YURI KADOBNOV / Scanpix
SKAL DELE HEMMELIGHETER. Russland, her ved president Dmitry Medvedev, og EU. Foto: EPA/YURI KADOBNOV / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

EU og Russland er i ferd med å undertegne en avtale om utveksling av hemmelig informasjon.

Avtalen har vært under forberedelse i seks år og skal etter planen undertegnes på det neste EU-Russland-møtet i Stockholm 18. november.

I henhold til et dokument nyhetsbyrået AFP har fått tilgang til, kan Russland og EU bestemme seg for å frigi hemmelige opplysninger til den andre parten fra sak til sak, i samsvar med egne sikkerhetsinteresser.

- Ingenting i denne avtalen skal bli ansett som grunnlag for obligatorisk eller generisk frigivelse av klassifiserte opplysninger, heter det i dokumentet.

Begge sider er ansvarlig for at sikkerhetsklassifiseringen av opplysningene eller dokumentene som utveksles ikke endres. Begge sider må også være enige om beskyttelse av opplysningene, inkludert hvilke personer som skal få tilgang til dem.

På russisk side skal den innenlandske sikkerhetstjenesten FSB koordinere samarbeidet, mens det fra EUs side vil falle inn under den ansvarlige for utenriks- og sikkerhetspolitikk, Javier Solana.(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media