EU-parlamentarikere til Algerie

ALGER (NTB-Reuters): En delegasjon fra Europa-parlamentet ankom i dag Algeries hovedstad Alger i håp om å få politikere og embetsmenn i tale om massakrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Delegasjonen på ni personer, ledet av den franske kristelig-demokratiske politikeren Andre Soulier, ble tatt i mot av en gruppe algeriske politikere. Representanter for to lovlige islamske grupper var også med i mottakelseskomiteen.

Besøket er en oppfølging av EU-besøket i januar. Det besøket kom raskt i stand etter en drapsbølge som selv ikke Algerie hadde opplevd maken til. 1200 mennesker ble slaktet ned i løpet av en måned, og det internasjonale samfunnet fant det nødvendig å snakke med Algeries ledere.

Algeries regjering har avvist krav fra europeiske land om at FN må få etterforske massakrene, fordi det etter algerisk oppfatning ville være innblanding i interne anliggender. Algeries regjering vil heller ikke ta i mot humanitær hjelp. Folks behov blir vel ivaretatt, mener statsledelsen.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer