EU-parlamentet ber Maltas statsminister gå av straks

For å unngå å blamere etterforskning av journalistdrap.

BILBOMBE: Journalist Daphne Caruana Galizia (53) ble drept av ei bilbombe i oktober 2017. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB Scanpix
BILBOMBE: Journalist Daphne Caruana Galizia (53) ble drept av ei bilbombe i oktober 2017. Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EU-parlamentet støtter en resolusjon som ber Maltas statsminister Joseph Muskat om straks å trekke seg for å unngå å blamere en drapsetterforskning.

Granskingen av drapet på journalisten Caruana Galizia peker i retning av at flere politiske lederskikkelser kan være involvert. Galizia skrev inngående om korrupsjon i politikkens rekker.

Hun ble drept av en bilbombe i oktober 2017.

Hendelsen utløste krasse internasjonale reaksjoner, og på hjemmebane kom det til omfattende demonstrasjoner mot regjeringen. Statsministeren har varslet at han vil gå av i januar, når en etterfølger som leder for arbeiderpartiet i landet er utpekt.

I onsdagens resolusjon heter det at hele etterforskningen kan bli avsporet og brakt i vanry så lenge Muskat sitter ved makten. Resolusjonen ber ham fratre umiddelbart. Den ble vedtatt med 581 stemmer, mens 26 stemte imot og 83 avsto.

I teksten vises det til påstander om at Muskat og ledende medlemmer av regjeringen har vært innblandet i korrupsjon og hvitvasking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer