EU-parti vant i Hellas

Nytt Demokrati og PASOK får flertall 161 - 139. Papandreou bekrefter støtte i kveld.

BLÅ VALGJUBEL:  En tilhenger av partiet Nytt Demokrati jubler etter at de første offisielle valgtallene er klare søndag kveld. Partiet får 128 av de 300 setene i parlamentet - inklusive de 50 bonusplassene som største parti - etter etter oppslutningen på 29,5 prosent. Anti-EU-partiet Syriza fikk 27,1 prosent, men bare 72 seter i parlamentet. FOTO: ANDREAS SOLARO, AFP/NTB SCANPIX.
BLÅ VALGJUBEL: En tilhenger av partiet Nytt Demokrati jubler etter at de første offisielle valgtallene er klare søndag kveld. Partiet får 128 av de 300 setene i parlamentet - inklusive de 50 bonusplassene som største parti - etter etter oppslutningen på 29,5 prosent. Anti-EU-partiet Syriza fikk 27,1 prosent, men bare 72 seter i parlamentet. FOTO: ANDREAS SOLARO, AFP/NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Konservative Nytt Demokrati vant valget i Hellas, og har sammen med PASOK flertall i parlamentet, ifølge offisielle tall etter at valglokalene stengte i kveld.

Det greske sosialistpartiet PASOK vil støtte en koalisjonsregjering med Nytt Demokrati, men bare sammen med andre venstrepartier, bekrefter partiets leder i kveld. Ifølge partileder Giorgos Papandreou vil partiet støtte en regjering ledet av Nytt Demokratis Antonis Samaras med støtte fra to andre venstrepartier. Nytt Demokrati støtter fortsatt euro-samarbeidet og sparetiltakene fra EU.

Ifølge anslaget kommer Nytt Demokrati til å vinne valget søndag med 29,5 prosent, noe som gir 128 plasser i nasjonalforsamlingen.

Venstreradikale Syriza ender opp med 27,1 prosent og 72 representanter, viser de første foreløpige offisielle tallene.

Sosialistiske PASOK ser ut til å ende på 12,3 prosent og 33 seter i nasjonalforsamlingen.

161-139 for EU-pakke Om dette blir det endelige resultatet, får partiene som aksepterer krisepakken med internasjonale långivere knappest mulig flertall med 151 av de 300 plassene i nasjonalforsamlingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer