EU-propaganda beskyldes for å være rasistisk, imperialistisk og sexistisk

«Arisk» EU-kvinne angripes av tre mørkhudede menn. Se videoen og døm selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): EU har som uttalt mål å vokse videre og innlemme nye medlemmer. Så langt har unionen 27 medlemsland og nærmere 500 millioner innbyggere. EU er riktignok i en økonomisk krise, men det stopper ikke ambisjonene om fortsatt vekst.

Lista over land EU ønsker å innlemme inkluderer Kroatia, Albania, Bosnia-Hercegovina, Serbia og Tyrkia. Det er mye som må falle på plass for at alle disse landene skal bli EU-medlemmer, men unionen forsøker i hvert fall å overbevise befolkningen i disse landene om at framtida vil bli bedre som EU-borger.

Tre fargede menn mot «arisk» kvinne I en ny reklamefilm som ønsker å promotere EU-utvidelsene, kan det imidlertid se ut til at EU-maskineriet trår feil. I videoen, som kan ses øverst i saken, ser vi en hvit kvinne møte tre menn med en annen etnisk bakgrunn som truer henne med forskjellige kampsporter.

Først kommer en asiat, så en sultan, før en svart mann med dreadlocks danser rundt. De tre mennene er tydeligvis ment å representere verden utenfor EU. Idet de tre mennene skal angripe EU-kvinnen, skjer imidlertid «mirakelet». Det blir plutselig 12 EU-kvinner, som omringer de farlige utlendingene, får dem til å legge vekk våpnene og sette seg ned.

De 12 kvinnene omdannes deretter naturligvis til de 12 stjernene i EU-flagget før teksten «Jo flere vi er, desto sterkere er vi».

Videoen har fått tittelen «Growing Together» og i beskrivelsen heter det følgende:

- Et videoklipp inspirert av kampsport-filmer og populære videospill. Klippet starter med en demonstrasjon av ferdigheter og ender med at karakterne viser hverandre gjensidig respekt.

Raisistisk propaganda? Det er dessverre for filmskaperne ikke slik den blir oppfattet av brukerne i kommentarfeltet på YouTube. Flere brukere reagerer på videoen og mener den er rasistisk, imperialistisk og sexistisk. Arrogant, usmakelig og rasistisk, skriver en, mens andre tviler på at videoen i det hele tatt kan være ekte.

Den svært EU-kritiske EU-parlamentariker Daniel Hannan bekrefter imidlertid ektheten.

- Arisk «babe», som representerer EU, tar hånd om onde, mørkhudede angrepsmenn. Mulig jeg er oversensitiv, men er ikke EUs siste propagandavideo rasistisk? spør Hannan og refererer til tidligere reklamestunt fra unionen som heller ikke har truffet blink.