Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU sier ja til forhandlinger med Tyrkia

EU vil innlede medlemskapsforhandlinger med Tyrkia 3. oktober 2005.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til nyhetsbyrået AP sier en EU-diplomat at EU vil be Tyrkia om å anerkjenne Kypros før 3. oktober 2005 for å få igang samtalene om medlemskap i unionen.

- Målet med forhandlingene er medlemskap. Men forhandlingene vil være åpne og resultatet vil ikke være gitt på forhånd, sa Nederlands statsminister Jan Peter Balkenende på en pressekonferanse like før midnatt, melder NTB.

Ifølge den italienske statsministeren Silvio Berlusconi, røpet hans tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan at Tyrkia har planer om endelig å anerkjenne Kypros.

- Jeg har allerede bestemt i samråd med regjeringen å anerkjenne Kypros, men jeg må få litt tid til å legge saken fram for parlamentet, betrodde Erdogan til Berlusjoni under et møte i EU, i følge nyhetsbyrået Ap.

Det formelle vedtaket om å innlede forhandlinger om Tyrkias EU-medlemskap skal fattes fredag. Men medlemskap er ikke aktuelt før 2014.

<B>EU I METERVIS: Flaggstoffet rulles ut i Roma.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media