EU-sjefene går for Barroso

Fem nye år som EU-kommisjonens president? EU-parlamentet kan stoppe ham.

FORTSETTER: EUs toppledere mener José Manuel Barroso (t.h.) bør få fem nye år som president i EU-kommisjonen. Foto: REUTERS / Eric Vidal / SCANPIX    AFP PHOTO/JOHN THYS
FORTSETTER: EUs toppledere mener José Manuel Barroso (t.h.) bør få fem nye år som president i EU-kommisjonen. Foto: REUTERS / Eric Vidal / SCANPIX AFP PHOTO/JOHN THYS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||EUs toppledere er enige om at José Manuel Barroso bør få fem nye år som EU-kommisjonens president. Men det er usikkert om han får EU-parlamentets godkjenning.

- Jeg er ekstremet stolt over den enstemmige støtten jeg har fått, sa Barroso etter at saken var blitt diskutert på EU-toppmøtet i Brussel til over midnatt natt til fredag.

Tsjekkias statsminister Jan Fischer bekreftet ifølge nyhetsbyrået AFP at alle unionens øverste ledere hadde sluttet opp om Barroso.

Svensk støtte

Men selv om EU-lederne samler seg om den sittende kommisjonspresidenten, er det uvisst om hans kandidatur får støtte av flertallet i det nyvalgte EU-parlamentet når det trer sammen 14. juli. Selv om det er EU-toppene som utpeker Kommisjonens president, må Barroso også ha EU-parlamentets godkjenning for å ta fatt på sin andre periode.

- Det store spørsmålet er hvordan dialogen med EU-parlamentet går videre, sa Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt torsdag.

Den svenske statsministeren er blitt en av Barrosos sterkeste støttespillere. Reinfeldt vil nødig bruke for mye tid på kjekling om toppjobben når han tar over EUs formannskap 1. juli.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer