Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU skal granske massakrene i Algerie

BONN (NTB-DPA-AFP): Regimet i Algerie ga i dag etter for massivt press fra utlandet, og åpnet døren for en EU-delegasjon som skal granske de mange og ufattelig brutale massakrene i landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Delegasjonen skal bestå av medlemmer fra ledertroikaen i EU, Storbritannia, Luxembourg og Østerrike, og reiser etter planen til Algerie med det aller første, opplyste Tysklands utenriksminister Klaus Kinkel i kveld.

EU-delegasjonen skal ifølge Kinkel ha samtaler med representanter for regimet, og diskutere måter å bekjempe volden på.

Regimet i Alger, som kom til makten ved et kupp i 1992, har tidligere avvist enhver form for uavhengig gransking av massakrene som siden kuppet har kostet 65 000 mennesker livet.

Makthaverne i landet skylder på militante islamistiske grupper, som grep til våpen da de ble frarøvet valgseieren i 1992. Andre kilder hevder at regjeringshæren i landet også har blod på hendene.

Kinkel avviste i kveld at det foreligger bevis på at regjeringshæren har vært delaktig i massakrene.

- Jeg kan ikke bekrefte dette - og jeg har tilgang på etterretningskilder, også amerikanske, sa Kinkel.

Utsendinger fra utenriksdepartementene i de 15 EU-landene møttes i dag i Brussel, i et forsøk på å meisle ut en felles politikk overfor Algerie. Blant spørsmålene som ble behandlet var humanitær hjelp til landet, samt hjelp til bekjempelse av terroren.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!