EU strammer inn på fiskekvotene

Samtlige fiskearter i Østersjøen kuttes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sitt forslag til fiskekvoter for 2009 legger EU-kommisjonen opp til en reduksjon i fangsten av stort sett samtlige fiskearter i Østersjøen.

Fiskere i Østersjøen må belage seg på redusert fangst neste år dersom bestandene av arter som torsk, sild og laks skal ha mulighet til å vokse, sier EU-kommisjonen mandag.

Kommisjonen anbefaler et kvotekutt på 15 prosent for nesten alle fiskearter som inngår i kvotesystemet. Unntaket er torsken øst i Østersjøen, hvor EU-kommisjonen vil tillate en økning i fangstkvotene på 15 prosent.

I fjor advarte forskere om at torsken øst i Østersjøen har vært utsatt for overfiske i en slik grad at den står i fare for å bli utryddet fra området. Forskerne anbefalte et totalforbud mot fangst av torsk i dette området.

(NTB)

NYE PROTESTER? I september 2007 protesterte polske fiskere etter at EU stanset torskefisket i Østersjøen da kvotene allerede var fisket opp. Nå kan det kommer nye protester. FOTO: KRZYSZTOF MYSTKOWSKI/KFP/AFP
NYE PROTESTER? I september 2007 protesterte polske fiskere etter at EU stanset torskefisket i Østersjøen da kvotene allerede var fisket opp. Nå kan det kommer nye protester. FOTO: KRZYSZTOF MYSTKOWSKI/KFP/AFP Vis mer