EU-toppene sa nei til Hellas desperate kriseforslag

Diskuterte forslaget på telefonkonferanse klokka 19 i kveld.

MØRKE SKYER: Rundt 30 000 mennesker trosset regnet og samlet seg til demonstrasjon for at hellas skal forbli i eurosamarbeidet. Ved midnatt forfaller lån på 13 milliarder kroner. Hellas har allerede sagt at de ikke vil betale. Foto: AP Photo/Petros Karadjias
MØRKE SKYER: Rundt 30 000 mennesker trosset regnet og samlet seg til demonstrasjon for at hellas skal forbli i eurosamarbeidet. Ved midnatt forfaller lån på 13 milliarder kroner. Hellas har allerede sagt at de ikke vil betale. Foto: AP Photo/Petros Karadjias Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet/NTB): Etter å ha gjort det klart at de ikke kan eller vil tilbakebetale gjelda på rundt 13 milliarder kroner som forfaller ved midnatt, kom Hellas statsminister med et siste desperat forsøk på en toårig redningsavtale med eurosonen for å redde Hellas' økonomi.

EUs finansministre diskuterte brevet i en telefonkonferanse klokka 19 i kveld, og utfallet ble som ventet at brevet ikke utløser noen utsettelse eller nye krisemidler til grekerne.

Det er ikke mulig med en kortsiktig forlengelse av det greske låneprogrammet, bekrefter Finlands finansminister Alexander Stubb. Eurogruppen møtes igjen onsdag morgen.

Uten friske midler er grekerne ikke i stand til å betale et avdrag til Det internasjonale pengefondet IMF som forfaller ved midnatt.

Nevner ikke betingelser I brevet fra Hellas' statsminister Alexis Tspiras, nevnes ikke grekerne betingelsene som kreditorene har satt for å utløse den siste delen av kriselånet, med ett ord.

I stedet skriver Tsipras at Hellas er «fast bestemt på å betjene sin gjeld på en måte som sikrer levedyktigheten til gresk økonomi, vekst og sosiale sikkerhetsnett».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer