EU vil ha «radikal holdnings- endring» fra Putin

- Verden har aldri vært så farlig og ustabil som nå.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Russlands president Vladimir Putin viste få tegn til å bøye av for vestlige ønsker da han holdt sin tre timer lange nyttårspressekonferanse i Moskva i går.

I et aggressivt anslag mot Vesten brukte Putin bildet av Russland som en bjørn:

- Noen ganger lurer jeg på om bjørnen bare skulle sitte stille, gumle bær og honning i stedet for å jage smågriser. Kanskje de da ville la den i fred. Men, nei, de vil ikke, fordi de vil alltid prøve å binde ham fast. Og så snart de har bundet ham fast, vil de trekke ut hans tenner og klør, sa Putin.

EUs utenrikssjef Frederica Mogherini mener Putin legger seg på en farlig linje, og ønsker en «radikal holdningsendring» fra den russiske presidenten.

Farlig og ustabil - President Putin og det russiske lederskapet bør tenke nøye over behovet for en radikal holdningsendring overfor resten av verden, og legge om til en samarbeidslinje, sa hun under en EU-samling i Brussel etter Putins tale i går.

- Verden har aldri vært farligere og mer ustabil enn nå. Det ville bare være gode nyheter om vi klarte å bygge et konstruktivt forhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer