EU vil ikke svarteliste Hizbollah

På tross av press fra Israel.

ANKLAGES: Israel anklager Hizbollah for å stå bak bombeangrepet mot israelske turister i den bulgarske byen Burgas forrige uke. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
ANKLAGES: Israel anklager Hizbollah for å stå bak bombeangrepet mot israelske turister i den bulgarske byen Burgas forrige uke. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

EU vil ikke føre opp Hizbollah-bevegelsen på sin liste over terrororganisasjoner, slik Israel ønsker.

Det er ingen konsensus om å sette organisasjonen på denne listen, ifølge utenriksminister Erato Kozakou-Marcoullis på Kypros, som har formannskapet i EU.

Israel ba EU om å svarteliste organisasjonen i kjølvannet av terrorangrepet mot israelske turister i Bulgaria forrige uke. En selvmordsbomber tok da livet av fem israelere og en sjåfør.

Kozakou-Marcoullis påpeker at Hizbollah i tillegg til en væpnet fløy også er et politisk parti som er aktiv i libanesisk politikk. Men dersom det dukker opp konkrete bevis på at Hizbollah er involvert i terrorhandlinger, vil EU vurdere saken på ny, la hun til.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer