Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

EU vil ikke svarteliste Hizbollah

På tross av press fra Israel.

ANKLAGES: Israel anklager Hizbollah for å stå bak bombeangrepet mot israelske turister i den bulgarske byen Burgas forrige uke. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX
ANKLAGES: Israel anklager Hizbollah for å stå bak bombeangrepet mot israelske turister i den bulgarske byen Burgas forrige uke. Foto: REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EU vil ikke føre opp Hizbollah-bevegelsen på sin liste over terrororganisasjoner, slik Israel ønsker.

Det er ingen konsensus om å sette organisasjonen på denne listen, ifølge utenriksminister Erato Kozakou-Marcoullis på Kypros, som har formannskapet i EU.

Israel ba EU om å svarteliste organisasjonen i kjølvannet av terrorangrepet mot israelske turister i Bulgaria forrige uke. En selvmordsbomber tok da livet av fem israelere og en sjåfør.

Kozakou-Marcoullis påpeker at Hizbollah i tillegg til en væpnet fløy også er et politisk parti som er aktiv i libanesisk politikk. Men dersom det dukker opp konkrete bevis på at Hizbollah er involvert i terrorhandlinger, vil EU vurdere saken på ny, la hun til.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media