PIRATJAKT: Eus marinestyrker vurderer å ta opp jakten på de såkalte moderskipene som brukes av pirater.  FOTO: EPA/US NAVY
PIRATJAKT: Eus marinestyrker vurderer å ta opp jakten på de såkalte moderskipene som brukes av pirater. FOTO: EPA/US NAVYVis mer

EU vurderer jakt på piratskip

Kan sette inn marinestyrker i jakten på moderskipene utenfor Somalias kyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs marinestyrker vurderer å ta opp jakten på de såkalte moderskipene som brukes av pirater utenfor den sørlige delen av Somalia.

- Hvis vi har nok skip tilgjengelig vil vi sende noen ut, sier en talsmann for EUs marinestyrke til Aftenposten.

De siste ukene har de somaliske piratene angrepet flere skip sør langs kysten av Somalia. Et av dem er «Bow Asir», som har norsk kaptein og kontrolleres av det norske rederiet Salhus Shipping.

En rekke land har marinefartøyer i farvannene utenfor Somalia, i et forsøk på å slå ned på sjørøveriet. EU-styrken har opprettet en sikkerhetskorridor gjennom Aden-bukta nord for Somalia, og antallet piratangrep har nå gått ned i dette farvannet.

Talsmannen for styrken sier de bare vil sende skip lenger sør dersom ressurssituasjonen tillater det. EU ønsker ikke å risikere at angrepene i Aden-bukta tar seg opp igjen fordi marinefartøyene spres for mye.

Å skulle hindre piratvirksomhet i hele havområdet utenfor Somalia er en formidabel oppgave. Angrepene har nemlig skjedd langs hele den lange kysten, og opptil 900 kilometer fra land, ifølge nettsidene til ICC Commercial Crime Services, et byrå som gir råd til skipsbransjen om faren for pirater rundt om i verden.

(NTB)

 

 

«Bow Asir»: Norskregistrerte «Bow Asir» er kapret av pirater utenfor den sørlige delen av Somalia.
AFP PHOTO/FRED VLOO/.
«Bow Asir»: Norskregistrerte «Bow Asir» er kapret av pirater utenfor den sørlige delen av Somalia. AFP PHOTO/FRED VLOO/. Vis mer