GOD STEMNING:  Hellas' finansminister, Euclid Tsakalotos (midten) ser ut til å være fornøyd med at EUs finansministre sier ja til å gi landet kriselånet. Her sammen med Frankrikes finansminister Michel Sapin (t.h) og Italias Vincenzo La Via (t.v). EU-ministrene hadde et ekstraordinært møte om Hellas i dag. Foto: Emmanuel Dunand / Afp / Scanpix
GOD STEMNING: Hellas' finansminister, Euclid Tsakalotos (midten) ser ut til å være fornøyd med at EUs finansministre sier ja til å gi landet kriselånet. Her sammen med Frankrikes finansminister Michel Sapin (t.h) og Italias Vincenzo La Via (t.v). EU-ministrene hadde et ekstraordinært møte om Hellas i dag. Foto: Emmanuel Dunand / Afp / ScanpixVis mer

Euro-ministre sier ja til Hellas-pakke

Hellas får kriselån.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Finansministrene i eurolandene ga i kveld grønt lys for den nye avtalen om kriselån til Hellas. Avtalen er tidligere fredag godkjent i Aten.

Det opplyser diplomatkilder i EU. EU-kommisjonen bekrefter også at landene i eurosonen gir klarsignal for lånepakken som er på 86 milliarder euro, tilsvarende 780 milliarder kroner, over tre år.

Ministrene er enige om å støtte avtaleutkastet som de internasjonale forhandlerne kom til enighet med greske myndigheter om tirsdag. Den belgiske finansministeren Johan van Overtveldt sier ministrene har føyd «noen tilleggstiltak» til utkastet. Han gikk ikke i nærmere detalj om hva dette innebærer.

Det er Den europeiske sentralbanken, Det internasjonale pengefondet (IMF), EU og eurolandenes krisefond ESM som har forhandlet med Hellas. Avtalen de kom fram til, ble godkjent i nasjonalforsamlingen i Aten i dag, etter en debatt som varte hele natten.
(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram