Euro-ranere slo til

Med pistol, kniv og hammer ble de første euro-ranene gjennomført i Hellas og Irland i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mest penger fikk den ukjente mannen i Hellas med seg. Han vandret inn på et postkontor i Atens forstad Holargos med en pistol i hånden. Ut gikk han med to bager fulle av euro og litt drakmer. Totalt skal han ha fått med seg nærmere 600 000 kroner da han stakk av til fots. Det ble ikke løsnet noen skudd under ranet, og ingen ble skadet.

I Irland stormet tre ranere inn i en filial til Allied Irish Banks bevæpnet med en hammer og en kniv. Utbyttet ble da også under 20 000 kroner, som de fikk med seg da de stakk fra stedet i en bil.

Natt til i dag ble to sikkerhetsvakter banket opp da de forsøkte å stoppe en gjeng fra å tømme en minibank for euro i Limerick sørvest i Irland. Politiet vil ikke opplyse hvor mye penger de fikk med seg, eller hvordan de hadde klart å åpne minibanken. Minibanken skal ha blitt fylt opp med euro bare timer før de slo til.

Flere euro-ran før lansering

Men politiet og banker i de 12 landene som innførte euroen fra nyttår frykte t at noen skulle klare å forfalske de ny sedlene før de kom i omløp, og folk ble vant til hvordan de skulle se ut. Det ble da også gjennomført flere ran før euroen ble satt i omløp, melder nyhetsbyrået AP.

To menn som er mistenkt for å ha fått med seg 1,2 millioner euro, rundt ti millioner kroner, ble arrestert i Tyrkia i oktober. I Frankrike ble en sikkerhetsvakt dømt for å stjålet 350 000 kroner i euro i desember.

I Italia brøt tyver seg inn i en bank i Milano i julehelgen og stjal nærmere en million euro. I september

kom ranere seg unna med 4,6 millioner euro i mynter etter at de brøt seg inn i et postlager i den italienske havnebyen Bari. I Nederland skal også tyver ha kommet seg unna med 250 000 i euro i et ran mot en bank i november.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer