Eurofighter-sjefen fikk hakaslepp

NRK-sak har tilspisset jagerflykrangelen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Forvirringen var stor da Eurofighter-direktør David Hamilton stod opp i går morges til nyheten om at jagerflyprodusenten på ny kaster seg inn i kampen om å selge kampfly til Norge.

Bakrunnen for oppslagene var at NRK dukket opp i Forsvardepartementet der Eurofighter skulle møte torsdag ettermiddag for å understreke nettopp det motsatte.

Etter det Dagbladet.no kjenner til skal NRK-nyheten ha forverret det allerede dårlige klimaet mellom Forsvardepartementet og Eurofighter. Sistnevnte skal ha oppfattet det hele som et PR-stunt fra departementets side for å fremstå i et godt lys etter forhandlingsbruddet like før jul.

Ville ikke være negativ

En ordknapp Hamilton vil ikke utdype episoden annet enn at han følte det ubehagelig at NRK var på plass da han i torsdag ble sluset inn til møtet i Forsvarsdepartementet.

Etter det Dagbladet.no kjenner til, skal han først ha blitt forbannet og kommet med et utbrudd i departementslobbyen, før han motvillig gikk med på å svare på noen spørsmål.

- Jeg ble svært overrasket, og ville egentlig ikke snakke med media. Men å slenge ut «no comment» ville virke veldig negativt, sier han til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer