VIL HJELPE:  Nederlands finansminister Jeroen Dijsselbloem sa i går at eurogruppen står klar for å hjelpe Kypros. Foto: REUTERS / Eric Vidal / NTB Scanpix
VIL HJELPE: Nederlands finansminister Jeroen Dijsselbloem sa i går at eurogruppen står klar for å hjelpe Kypros. Foto: REUTERS / Eric Vidal / NTB ScanpixVis mer

Eurolandene vil hjelpe Kypros

Til tross for at landet nekter å godta vilkårene i en krisepakke som skal redde landets banker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg bekrefter at eurogruppen står klar til å hjelpe Kypros med landets innsats for reform, sa Nederlands finansminister Jeroen Dijsselbloem tirsdag.

Tidligere på dagen ble det klart at nasjonalforsamlingen på Kypros ikke godtar innføringen av en avgift på innskudd i alle landets banker som en betingelse for krisehjelp fra EU og Det internasjonale pengefondet (IMF).

Dijsselbloem, som leder gruppen av finansministre fra eurolandene, sier ministrenes forslag om å la småsparerne slippe avgiften, fortsatt står ved lag.

Utover dette gir han ingen konkrete opplysninger om hvordan eurolandene vil hjelpe Kypros nå som den opprinnelige planen er avvist.

Den europeiske sentralbanken (ESB) lovet tirsdag å fortsette å låne penger til de kriserammede kypriotiske bankene «i tråd med gjeldende regler».

Flere av bankene er helt avhengige av støtte fra ESB, og kilder i EU har antydet at støtten kan ta slutt hvis ikke Kypros tar imot krisehjelp.

Russland raste tidligere mot «Kypros-skatten».

(NTB)