Europa advares: - Forbered dere på Zika-viruset nå

- Større risiko for spredning med vår- og sommertemperaturer.

SMITTER VIA MYGG: Zika-smitten skjer gjennom myggstikk fra den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti). Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters / Scanpix
SMITTER VIA MYGG: Zika-smitten skjer gjennom myggstikk fra den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti). Foto: Jaime Saldarriaga / Reuters / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det beryktede Zika-viruset kan spre seg til alle europeiske land, dersom den såkalte gulfebermyggen (Aedes aegypti) får fotfeste på kontinentet, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO).

Det skriver Sky News.

Viruset har til nå spredd seg til mer enn 30 land, ifølge WHO, og organisasjonens Europa-sjef Zsuzsanna Jakab sier at risikoen for spredning i Europa øker de neste månedene - ettersom temperaturene vil øke i vår- og sommermånedene.

- Risiko Frykten er at viruset skal spre seg ved at reisende i Sør-Amerika får med seg myggen i bagasjen, eller at de har viruset i blodet som følge av myggstikk, skriver Sky News.

- I alle europeiske land der Aedes-myggen eksisterer er det en risiko for spredning, sier Jakab.

- Et antall reisende som har vært smittet av Zika har kommet til Europa, men sykdommen har ikke blitt overført videre, ettersom myggen fortsatt er inaktiv. Men i løpet av våren og sommeren øker risikoen for at viruset vil spre seg, sier hun.

Både i Italia, deler av Sør-Frankrike og østlige Spania finnes det en variant av Aedes-myggen, nemlig myggen Aedes albopictus, ifølge Sky News' artikkel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer