Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Europa farget i svart, gult og rødt

Terrorofrene i Brussel hedret over hele verden.

EUROPA I SORG: Over hele Europa ble ofrene for terrorangrepet i Brussel minnet. Øverst fra venstre: Brandenburger Tor i Berlin, Eiffel-tårnet i Paris, rådhuset i Beograd, Trevi-fontenen i Roma, det kongelige slottet i Amsterdam og Campidoglio i Roma. Foto: 
/ AFP PHOTO / AFP PHOTO AND ANP
EUROPA I SORG: Over hele Europa ble ofrene for terrorangrepet i Brussel minnet. Øverst fra venstre: Brandenburger Tor i Berlin, Eiffel-tårnet i Paris, rådhuset i Beograd, Trevi-fontenen i Roma, det kongelige slottet i Amsterdam og Campidoglio i Roma. Foto: / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND ANP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Over hele Europa og verden strømmet det til med støtte og solidaritetsytringer med Belgia etter terrorangrepet i Brussel. En rekke nasjonale landemerker ble i natt farget i Belgias farger - svart, gult og rødt. Blant disse var blant andre Brandenburger Tor i Berlin, Trevi-fontenen i Roma og Eifell-tårnet i Paris. I New York lyste også Empire State Building opp i disse fargene.

Over hele verden har også folk strømmet til Belgias ambassader for å uttrykke sin medfølelse. Bilder strømmer inn, som viser hvordan blomster blir lagt ned og lys tennes på ambassader fra Moskva til Washington D.C..

Minst 30 personer ble drept og over 200 ble skadet da bomber eksploderte i Brussel mandag. Natt til tirsdag samlet mange seg i gatene i den belgiske hovedstaden for å drikke øl, gråte, synge og trøste hverandre.

Også statsledere fra hele verden er rystet av hendelsen.

Belgias statsminister, Charles Michel: - Det er en svart dag for Belgia. Det vi har fryktet, har skjedd.

Norges statsminister, Erna Solberg: - Dette er både sjokkerende og uhyggelig trist. Så mange drepte, så store konsekvenser. Vi føler først og fremst med ofrene og familiene, ikke minst de hardt skadde som vi alle håper det skal gå bra med.

USAs president, Barack Obama: - Vi vil gjøre det som er nødvendig for å støtte vår venn og allierte Belgia og stille de skyldige til ansvar. Dette er nok en påminnelse om at verden må stå samlet, uavhengig av nasjonalitet, rase eller tro, for å kjempe mot terrorisme.

EU-president, Donald Tusk: - Jeg er rystet over angrepene mot Zaventem lufthavn og EU-distriktet i Brussel i morges, som har kostet flere uskyldige mennesker livet og såret enda flere.

NATO-generalsekretær, Jens Stoltenberg: - Dette er et feigt angrep. Terrorisme vil ikke klare å ødelegge demokratiet og ta fra oss friheten.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven: - Det er et angrep mot det demokratiske Europa. Vi vil aldri akseptere at terrorister angriper vårt åpne samfunn.

Russlands president, Vladimir Putin: - Kampen mot denne ondskapen krever det høyeste nivået av aktivt, internasjonalt samarbeid.

Danmarks statsminister, Lars Løkke Rasmussen: - Jeg har gitt uttrykk for den smerten vi alle føler på vegne av Belgia. Det vi opplevde i morges er ganske enkelt forferdelig. Det fyller meg med avsky, vrede og sorg.

Frankrikes president, François Hollande: - Vi er i krig. De siste månedene har Europa opplevd flere krigshandlinger.

Tysklands statsminister Angela Merkel: - Forferdelsen over disse angrepene er like stor som vår besluttsomhet i å bekjempe terrorisme.

Storbritannias statsminister, David Cameron: - Vi vil aldri la disse terroristene vinne.

FN-generalsekretær, Ban Ki-moon: - De avskyelige angrepene i dag rammet hjertet av Belgia og sentrum av EU. Generalsekretæren håper at de ansvarlige raskt vil stilles for retten.

Kilder: Ritzau, Reuters, AFP, TT, NTB.

TENTE FAKLER: Ukrainske frivillige holder fakler foran blomstene som er lagt ned utenfor Belgias ambassade i Kiev.  Foto: AFP PHOTO / ANATOLII STEPANOV
TENTE FAKLER: Ukrainske frivillige holder fakler foran blomstene som er lagt ned utenfor Belgias ambassade i Kiev. Foto: AFP PHOTO / ANATOLII STEPANOV Vis mer
BLOMSTER OG LYS: Trappa til den belgiske ambassaden i Berlin. Foto: PAUL ZINKEN/DPA
BLOMSTER OG LYS: Trappa til den belgiske ambassaden i Berlin. Foto: PAUL ZINKEN/DPA Vis mer
PRAHA: Folk tenner lys utenfor den belgiske ambassaden i Tsjekkia. Foto: REUTERS/David W Cerny
PRAHA: Folk tenner lys utenfor den belgiske ambassaden i Tsjekkia. Foto: REUTERS/David W Cerny Vis mer
MEDFØLELSE: Folk legger ned blomster utenfor Belgias ambassade i Moskva. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev
MEDFØLELSE: Folk legger ned blomster utenfor Belgias ambassade i Moskva. Foto: REUTERS/Maxim Zmeyev Vis mer
MEDFØLELSE: En kvinne legger ned blomster utenfor den belgiske ambassaden i Washington D.C..Foto: EPA/SHAWN THEW
MEDFØLELSE: En kvinne legger ned blomster utenfor den belgiske ambassaden i Washington D.C..Foto: EPA/SHAWN THEW Vis mer
MINNES OFRENE: Ofrene for terroren i Brussel minnes utenfor Belgias ambassade i London. Foto:AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS
MINNES OFRENE: Ofrene for terroren i Brussel minnes utenfor Belgias ambassade i London. Foto:AFP PHOTO / JUSTIN TALLIS Vis mer
Hele Norges coronakart