Europa kjemper mot flom og kulde

I Polen har kulda tatt livet av 200 mennesker. Nå trues gamlebyen i Köln og deler av Bonn av flom. Veier og jernbaner er lammet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN (Dagbladet): Orkanbyger med vindstyrke på over 200 km/t har ført til kaos og kollaps i veitrafikken med flere omkomne, spesielt i Tysklands sørvestlige og midtre deler. All skipsfart ble i går innstilt på Rhinen, Mosel og andre sideelver på grunn av den økende vannstanden.

Vannstanden i Köln holdt å passere nimetersmerket i går kveld. Overstiger vannet 10,25 meter, slik det er ventet søndag, vil den historiske gamlebyen bli flommet over.

Kritisk

Også i områdene rundt Bonn og Koblenz var situasjonen kritisk i flere bydeler. Vannmasser truet flere boligområder fordi dammer holdt på å bryte sammen.

Bare et halvår etter at de østlige og sørlige delene av Tyskland, Tsjekkia og Østerrike ble herjet av en såkalt århundreflom, er det stormsentret Calvann som nå holder deler av Europa i sitt jerngrep.

Rammer Europa

Også Sveits, Frankrike, Spania og Portugal er rammet av stadig skiftende regn- og snøbyger med sterkt vekslende temperaturer.

Flere mennesker er døde og skadd som følge av at trær og hustak knekker sammen når vannmengdene fryser til is.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer