Hetebølge:

Europa koker: - Kan føre til hjerneskade og død

En rekordvarm hetebølge steg innover kontinentet mandag, og er ventet å vare ut uka. I tillegg til hissige grader, bringer den med seg både frykt og glede.

NORDMENN RAMMET AV HETEBØLGEN: Tre nordmenn forteller hvordan de opplever den voldsomme varmen som får Europa til å koke. Video: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvor varmt det kan bli, varierer i prognosene. Flere land varsler 40-tallet i enkelte områder. Men på hjemmebane vil ikke vi nordmenn bli berørt - inntil videre.

- Det vi kan vente oss er tall som i hovedsak etterlikner en typisk norsk sommer, forholdsvis 20 plussgrader, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Kristian Gislefoss, til Dagbladet.

Men reiseglade, vågale nordmenn må imidlertid ikke bevege seg langt utenfor landegrensene for å oppleve brennhete.

Skandinavia blir påvirket

Deler av Skandinavia ser ut til å bli påvirket av den pågående hetebølgen, med sørlige strøk av Danmark og Sverige som er spådd å nå brukbare grader.

Danmarks Meteorologisk institutt (DMI) skriver på Twitter at det lokalt kan bli opp mot 30 grader flere steder i landet, samt oppstå tropedøgn.

- Men i østlige strøk blir det ekstra varmt onsdag. Mange steder vil også temperaturen stige over 30-tallet, sier vakthavende meteorolog ved DMI, Klaus Larsen, til BT.

Ifølge Aftonbladet ser ikke prognosene helt annerledes ut i Sverige.

- I Skåne, Halland, Blekinge og Småland er det onsdag som gjelder, med temperaturer opp mot 30 grader, sier meteorolog ved Foreca, Stina Karlsson, til avisa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer