Europa koker: Slik takler du sydenvarmen

I nordmenns sommerferiefavoritt er det fortsatt ekstremvarme. Slik kan du holde det gående i varmen.

HETT: Berlin hadde søndag temperaturer opp mot 39 grader. Her kjøler en gutt seg ned i en fontene i den tyske hovedstaden. Hetebølgen er avtakende i Tyskland de neste dagene. Foto: Kay Nietfeld/dpa via AP/NTB Scanpix
HETT: Berlin hadde søndag temperaturer opp mot 39 grader. Her kjøler en gutt seg ned i en fontene i den tyske hovedstaden. Hetebølgen er avtakende i Tyskland de neste dagene. Foto: Kay Nietfeld/dpa via AP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hetebølgen har fått Europa til å koke den siste uka. Så langt har minst sju mennesker dødd i land som Spania, Frankrike og Italia.

Varmen har både vært brennende og direkte farlig for enkelte. Årsaken til den ekstreme hetebølgen er svakere jetstrømmer som har fått værsystemene til å ligge stille, og som blant annet førte til en historisk varmerekord i Frankrike, der gradestokken nådde 45,9 grader den sørlige regionen Gard.

Fellesferien i Norge starter først neste uke, men denne uka er det mange rundt i landet som går ut i ferie. Selv om enkelte steder i Sørøst-Norge var oppe og følte på 30-tallet i helga, vil temperaturene nå falle betraktelig i Norge, og det ustabile sommerværet fortsette.

Farevarsel i Spania

Da kan det kanskje friste med en utenlandstur, og det er fortsatt Spania som er nordmenns sommerferiefavoritt, ifølge Virkes reiselivsundersøkelse.

Omkring en halv million nordmenn legger ferien sin til Spania i året, men akkurat må du være bevisst på varmen.

Det er sendt ut farevarsel på grunn av høye temperaturer i 40 av landets 50 regioner. I sju av disse regionene, hovedsakelig i nordøst, anses faren som ekstrem, ifølge Spanias meteorologiske institutt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer