Europa setter Israel i fare

Israels statsminister Benjamin Netanyahu anklager europeiske regjeringer for å sette Israel i fare med sin støtte til palestinernes ønske om anerkjennelse i FN.

I SKVIS:  USA har imidlertid ennå ikke bestemt seg for hvordan landet vil forholde seg til resolusjonene som nå sirkulerer om en palestinsk stat. Foto: Evan Vucci / Reuters / NTB Scanpix
I SKVIS: USA har imidlertid ennå ikke bestemt seg for hvordan landet vil forholde seg til resolusjonene som nå sirkulerer om en palestinsk stat. Foto: Evan Vucci / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I en kommentar etter et tre timer langt møte med USAs utenriksminister John Kerry i Roma mandag kveld sa han at europeiske og palestinske forsøk på å tvinge betingelser på Israel bare vil gjøre situasjonen verre og sette Israel i fare.

Han gjorde det derfor klart at Israel sterkt vil motsette seg et krav om å avslutte okkupasjonen av Vestbredden eller fredsforhandlinger innen en tidsfrist på to år.

I møtet i Roma søkte Israel klare forsikringer fra Kerry om at USA vil nedlegge veto om palestinerne eller europeiske land legger fram et forslag til resolusjon i FNs sikkerhetsråd denne uka om en palestinsk stat.

- Vi forventer at USA står fast ved sin posisjon gjennom 47 år om at en løsning på konflikten bare kan oppnås gjennom forhandlinger, og jeg ser ikke at noen grunn til at dette skulle endre seg, sa Netanyahu.

Ikke bestemt seg Netanyahu ville imidlertid ikke si om han hadde fått en slik forsikring fra Kerry, selv om en kilde med kjennskap til samtalene bak lukkede dører sa at han hadde bedt om det.

USA har imidlertid ennå ikke bestemt seg for hvordan landet vil forholde seg til resolusjonene som nå sirkulerer om en palestinsk stat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer