Europa sto stille

Klokka tolv ble det holdt tre minutters stillhet til minne om Madrid-ofrene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Regjeringen ba om tre minutters stillhet til minne om ofrene i Madrid etter terrorangrepet torsdag. Markeringen var i dag klokka tolv.

«Minnestunden skal uttrykke befolkningens solidaritet med den spanske befolkningens sorg og lidelser etter terrorangrepet 11. mars. En liknende markering vil bli holdt blant medlemslandene i EU. Spanske myndigheter har gitt sin fulle støtte til markeringen. Alle oppfordres til å slutte opp om denne felles-europeiske minnestunden.», melder regjeringen i en pressemelding.

Offentlige bygninger som flagger fast, vil senke flagget til halv stang i dag. Regjeringen vil selv markere stillheten på Thorbjørnrud Hotell på Jevnaker, der de sitter i budsjettkonferanse.

Kronprinsregent Haakon deltok også i minnemarkeringen. Han var til stede ved markeringen på Nobelinstituttet i Oslo, melder kongehuset på sine hjemmesider.

Oslo Børs melder ifølge NTB at børsen avholdt tre minutters stillhet til minne om ofrene og for å «markere avstand til terror etter de grusomme handlingene i Spania forrige uke».

Børsen oppfordret samtlige aktører i markedet om å legge ned arbeidet, og vise respekt for ofrene i Madrid under minnestunden.

SORG: En liten spansk gutt legger ned blomster og tenner lys for terrorofrene i Madrid. I dag oppfordres alle til å holde tre minutters stillhet for å minne de døde.