Erdogan-støttespiller i Norge:

- Europa tar farlige skritt nå

Han kaller Tyskland og Nederlands handlinger nazistiske og frykter at de vil dytte Tyrkia nærmere Midt-Østen og Russland.

NORGESBESØK: Den tyrkiske politikeren Cuma Icten er i Norge for å blant annet snakke om folkeavstemmingen 16. april. Han sier at det viktigste er at folk møter opp for å stemme, ikke hva de stemmer på. Foto: Tore Bergsaker
NORGESBESØK: Den tyrkiske politikeren Cuma Icten er i Norge for å blant annet snakke om folkeavstemmingen 16. april. Han sier at det viktigste er at folk møter opp for å stemme, ikke hva de stemmer på. Foto: Tore Bergsaker Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På oppløpssida av den tyrkiske valgkampen reiser landets politikere rundt i Europa for å få eksil-tyrkere til å oppsøke stemmeurnene 16. april. Da skal landet stemme over ny grunnlov som vil gi ytterligere fullmakter til president Recip Erdogan. En av hans nærmeste støttespillere er nå i Norge for å ha møter med det tyrkiske miljøet her. Dagbladet møtte Cuma Icten på en tyrkisk restaurant i Oslo søndag kveld.

- Jeg er invitert av forskjellige tyrkiske foreninger og reiser rundt. Blant annet informerer jeg om valget og viktigheten av å bruke stemmeretten sin. Valgdeltakelsen blant eksil-tyrkere har vært alt for lav, sier Icten til Dagbladet.

Han var selv med på å starte Erdogans parti AKP, og satt fire år i parlamentet. Superlativene sitter løst om resultatene den sterke presidenten har oppnådd i Tyrkia.

Dobbeltmoral

Det er liknende besøk i Tyskland og Nederland som har satt sinnene i kok der. Tyske og nederlandske politikere ønsker ikke at den tyrkiske valgkampen skal eksporteres til deres land. I morgen deltar Icten på et møte i Drammen. Utenriksdepartementet har ikke noen mening om Ictens besøk og viser til at det er opp til politiet og lokale myndigheter til å ta stilling til slike arrangementer. De ser på det som et privat møte som ikke har noen offisiell status.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer