Europaråd-valget med Jagland er utsatt

Parlamentarikerforsamlingen vil ha flere kandidater å velge mellom.

Stortingspresident Thorbjørn Jagland  forlater norsk politikk og sikter seg inn mot toppjobben som generalsekretær i Europarådet, etter at regjeringen  har bedt Jagland om å være Norges kandidat. Valget ble i dag avlyst fordi parlamentarikerforsamlingen ønsker flere kandidater å velge mellom.
Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX
Stortingspresident Thorbjørn Jagland forlater norsk politikk og sikter seg inn mot toppjobben som generalsekretær i Europarådet, etter at regjeringen har bedt Jagland om å være Norges kandidat. Valget ble i dag avlyst fordi parlamentarikerforsamlingen ønsker flere kandidater å velge mellom. Foto: Bjørn Sigurdsøn / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| STRASBOURG/OSLO (Dagbladet.no): Europarådet utsetter valget av ny generalsekretær. Dette svekker trolig Jaglands sjanse for å bli valgt, skriver NTB.

Flertallet i parlamentariker-forsamlingen ønsker å ha flere kandidater å velge mellom enn Jagland og den tidligere polske statsministeren Wlodzimierz Cimoszewicz.

Ikke fornøyd med kandidateneThorbjørn Jagland var lenge aktuell som kandidat for jobben som generalsekretær i Europarådet. I morgen skulle det hele avgjøres, men valget er nå avlyst, og utsatt.

Årsaken er trolig at Parlamentariker-forsamlingen ikke var fornøyd med kandidatene til jobben. Alle som søkte til stillingen var fra venstrefløyen, mens forsamlingen i hovedsak består av konservative medlemmer fra høyrefløyen.

Jagland må trolig vente til oktoberEuroparådets parlamentarikerforsamling vedtok i dag å utsette valget av ny generalsekretær. Dermed må Thorbjørn Jagland smøre seg med tålmodighet og trolig vente til oktober før valget kan finne sted. Det skjedde etter at Byrået, som består av presidentskapet, parlamentarikere og nasjonale gruppeledere, i morges bestemte å stryke valget fra dagsordenen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer