Europarådet og Frp

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Europarådets kommisjon mot rasisme og intoleranse har lagt fram en rapport som konkluderer med at det i den norske samfunnsdebatten er klare undertoner av rasisme. Fremskrittspartiet bekrefter denne oppfatningen løpende med sine jevnlige innvandrerfiendtlige utspill. Det norske medlemmet i kommisjonen, Gudrun Holgersen, presiserer at rapporten er skrevet før Frp-leder Siv Jensen i helga kom med sitt utspill om snikislamisering av Norge. Men hun slår samtidig fast at dette utspillet er et godt eksempel på det kommisjonen peker på.

Kommisjonen advarer mot at aktørene i den politiske debatten nører opp under gruppetenkning, fordommer, fremmedfrykt og stereotypier og viser blant annet til en brosjyre Frp brukte i valgkampen i 2005 som tegnet bilde av innvandrere som en sikkerhetsrisiko. Det er blant mange eksempler som ansvarlige politikere, ifølge kommisjonen, bør ta sterkt avstand fra. I takt med økt innvandring til Europa øker imidlertid denne type tenkning blant politikerne. Desto viktigere er det at politikere er bevisst og bekjemper gryende rasisme i sine medlemsland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer