EuroPark tar null ansvar

TRONDHEIM (Dagbladet): Erik Olsen (33) trodde bilen hans sto trygt da han betalte 450 kroner for å parkere på Gardermoen. Men bilen ble stjålet. EuroPark tar intet ansvar for biltapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Olsen ankom Gardermoen med fire unger etter en fjorten dagers tur til Kreta, da han oppdaget at bilen var stjålet fra parkeringsplassen.

- Når du leier en parkeringsplass til 450 kroner, så tror du at bilen står trygt den tida du er borte. Men jeg kunne visst like gjerne parkert på gata på Jessheim, sier Olsen, som kom til Gardermoen ved 04-tida natt til 4. august. Han og barna skulle videre hjem til Trondheim og måtte vente flere timer for å få tak i en leiebil.

Flere tyverier

Det skal ha vært flere innbrudd og biltyverier på den samme parkeringsplassen denne natta. En medarbeider fra EuroPark var til stede.

- Han sa han ikke kunne gjøre noe mer enn å beklage. Jeg fikk tilbake de 450 kronene jeg hadde betalt for p-plassen, og så kjørte han meg til politistasjonen, sier Olsen.

I ettertid har han ikke hørt et ord fra EuroPark, som han har fått vite ikke har noe erstatningsansvar ved biltyverier eller ved innbrudd i bilene.

Hvis Erik Olsens bil ikke blir funnet, må han sette sin lit til bilforsikringen.

- Jeg reagerer på at det ikke er bedre bevoktning av bilene, når de vet at det foregår tyverier. Det irriterer meg også at EuroPark ikke har kontaktet meg i ettertid. De burde tatt en telefon, beklaget det hele og spurt om det var noe de kunne gjøre. Det er da vanlig folkeskikk, mener Olsen.

- Ikke ansvar

Kontorsjef Pål Gleditsch i EuroPark sier de ikke har erstatningsansvar i forbindelse med biltyverier fra deres parkeringsplasser.

- Vi har ikke noe annet ansvar enn å gjøre det vi kan for at biler ikke blir stjålet, slik tilfellet er for alle private parkeringsselskaper.

- Er vaktholdet godt nok?

- Det lar seg gjøre å stjele biler fra de aller fleste steder i verden, men det er normalt mindre tyverier fra slike områder som her på Gardermoen. Vi har døgnvakt på området, sier Gleditsch.

Han mener EuroPark har framført de beklagelser det er rimelig å gjøre overfor Erik Olsen, og at de ved å gi ham pengene tilbake har håndtert saken ferdig.

FOR DÅRLIG VAKTHOLD: - Jeg reagerer på at det ikke er bedre bevoktning av bilene på parkeringsplassen, når utleier vet at det foregår tyverier og innbrudd, sier Erik Olsen til Dagbladet.