SUKSESS: I USA har Uber blitt en kjempesuksess. Her er appen i aksjon på telefonen til limousin-sjåfør Shuki Zanna i Beverly Hills i  California. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB Scanpix.
SUKSESS: I USA har Uber blitt en kjempesuksess. Her er appen i aksjon på telefonen til limousin-sjåfør Shuki Zanna i Beverly Hills i California. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB Scanpix.Vis mer

Europas drosjesjåfører protesterer mot mobilapp

Det ventes trafikkaos i London, Paris og andre europeiske storbyer når flere tusen drosjesjåfører onsdag protesterer mot taxi-appen Uber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ettermiddag skal 12.000 drosjesjåfører sørge for at trafikken stanser i gatene rundt Trafalgar Square i London. Lignende aksjoner finner sted i Paris, Berlin, Roma og andre europeiske storbyer.

Appene til det amerikanske selskapet Uber brukes til å bestille drosjeturer fra private sjåfører. De profesjonelle drosjesjåførene mener systemet strider mot lover og regler.

- Uber gjør et bevisst valg når de ikke respekterer regelverket. I tillegg er de et selskap med store økonomiske muskler, sier Serge Metz, sjefen for G7-drosjene i Frankrike.

Transport for London (TfL), som driver kollektivtilbudet i den britiske hovedstaden, har bedt Storbritannias høyesterett om å slå fast hvorvidt Uber er lovlig. De har likevel liten sympati for drosjesjåførenes markering.

- De planlegger en meningsløs hindring for Londons innbyggere. Dette er et juridisk spørsmål som rettsvesenet må avgjøre, sier TfLs sjef for transport på vei, Garrett Emmerson.

(NTB)