Ny rapport: Kraftig økning i barneflyktninger

Europas nye barneslaver: Blir misbrukt til prostitusjon, narkotikasalg og terror

- Det er naivt å tro at ikke dette også gjelder Norge, sier norsk polititopp. 

FLERE BARNESLAVER: EU-myndigheter advarer nå mot at flere og flere flyktningbarn ender opp som slaver i Europa. Her peker barn i en flyktningleir i Hellas på ett kart over Europa. Foto: Reuters/Yannis Behrakis/NTB Scanpix
FLERE BARNESLAVER: EU-myndigheter advarer nå mot at flere og flere flyktningbarn ender opp som slaver i Europa. Her peker barn i en flyktningleir i Hellas på ett kart over Europa. Foto: Reuters/Yannis Behrakis/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er svært bekymret. Det gjøres for lite for å beskytte disse barna. Både i Norge og i Europa, sier sambandspolitiadvokat Rudolf Christoffersen.

Politiadvokaten jobber i dag som sambandspolitiadvokat for Eurojust i Den Haag, samarbeidsenheten mellom påtalemyndighetene i Europa.

Politiadvokaten har gjentatte ganger i Dagbladet advart mot utviklingen.

I fjor sommer skrev Dagbladet at Eurojust hadde opplevd en tredobling av menneskehandelsaker som gjaldt barn. Da advarte Christoffersen mot at barna ble tvangsgiftet og at nyfødte barn ble solgt til kriminelle.

- Det er naivt å tro at ikke dette også foregår i Norge, sier politiadvokaten til Dagbladet.

Dagbladet avdekket i serien «Skyggebarna» hvordan enslige mindreårige asylsøkere, og unge menneskehandelofre, er blitt behandlet i Norge.

Europol har tidligere advart mot at 10 000 barn har forsvunnet fra asylmottak i Europa. Flere av dem ender opp hos kriminelle, viser flere rapporter.

- Det har blitt verre. I 2016 har denne økningen forsatt, og det er all grunn til å tro at trenden vil fortsette også i 2017, sier Christoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer