Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Europas «siste diktator» bannlyst fra OL

Den kontroversielle presidenten i Hviterussland ble nektet akkreditering til OL i London.

NEKTES AKKREDITERING TIL OL: Alexander Lukashenko, Hviterusslands president og leder av landets nasjonale olympiske komité, fikk avslag av organisasjonskomiteen i OL. Han får dermed ikke akkreditering til OL i London. Foto ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP PHOTO / NTB SCANPIX
NEKTES AKKREDITERING TIL OL: Alexander Lukashenko, Hviterusslands president og leder av landets nasjonale olympiske komité, fikk avslag av organisasjonskomiteen i OL. Han får dermed ikke akkreditering til OL i London. Foto ALEXANDER ZEMLIANICHENKO / AP PHOTO / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presidenten i Hviterussland og leder av landets Hviterusslands nasjonale olympiske komité, Alexander Lukashenko, fikk avslag av organisasjonskomiteen i OL.

Han får dermed ikke akkreditering til OL i London, skriver London Evening Standard.

- Organisasjonskomiteen under OL i London nektet å gi akkreditering til Alexander Lukashenko, president i landets nasjonale olympiske komité. Er ikke sport utenfor politikk? - sier Alexander Zhukov, president i den russiske olympiske komiteen.

Nekter å kommentere Organisasjonskomiteen i London har ennå ikke kommentert avslaget, og presidentens pressekontor nekter å komme med en uttalelse.

Det kom ingen øyeblikkelig bekreftelse fra Minsk, hovedstaden i Hviterussland, men 17. juli skal Lukashenko ha sagt at «OL handler ikke om sport, det handler om politikk.»

OL i London starter fredag 27. juli og holder på fram til 12. august. Lukashenko sendte denne måneden landets OL-deltakere, og ba dem komme tilbake med minst 25 medaljer, deriblant 5 gullmedaljer.

- Målet vårt er ikke å delta, men å vinne. Jo flere medaljer jo bedre.  Jeg er en overtroisk person, og jeg er redd for å snakke om meritter, men jeg er blitt fortalt at vi har mulighet til å hente 25 medaljer, sa Lukashenko til russiske idrettsutøvere.

VM i ishockey
EU annonserte visumstopp til presidenten og rundt 160 andre av hans ansatte. Dette skjedde i januar 2011, og etter presidentvalget i Hviterussland én måned før.

Europaparlamentet kunngjorde i mars at Hviterussland heller ikke bør være vertsland for ishockey-VM i 2014. Grunnen er fordi landet fortsatt krenker menneskerettighetene.

Parlamentet vedtok en resolusjon som sier at det Internasjonale ishockeyforbundet skal vurdere å flytte mesterskapet, inntil regimet viser mer engasjement når det gjelder menneskerettigheter og oppfølging av lover.

VM i ishockey ville blitt den første store hendelsen innenfor sport Hviterussland. Lukashenko skal også være en stor fan av ishockey.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media