Europas største giftige avfallsplass er oppdaget i Italia

- Dette er uidentifiserbare kjemikalier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det italienske politiet etterforsker nå en forlatt avfallsplass som de frykter kan være den største og giftigste i Europa.

- Dette er kjemikalier, uidentifiserbare kjemikalier, sier en av etterforskerne som måler giftnivået på stedet.

Se videoen øverst i saken.

Mistenker mafiagruppe Ifølge politiet er det gravd opp to millioner kubikkmeter med giftig avfall i området Calvi Risorta, nord for Napoli.

Det er i dette området den beryktede mafiagruppen Camorra tjener hundrevis av millioner hvert år på ulovlig dumping, skriver The Independent.

Mafiagruppen har dumpet og brent giftig avfall i flere tiår i området mellom Napoli og provinsen Caserta i Sør-Italia, skriver nyhetsbyrået Reuters.

De melder at avfallshåndtering av mafiagrupper har blitt et stort miljø- og helseproblem.

- Tusenvis vil bli drept Stefano Ciafani, visepresident for miljøgruppen Legambiente, forteller til VICE News at kreftraten er 80 prosent høyere i det utsatte området, enn i resten av landet.

- Dette er Italias Tsjernobyl. Det har drept tusenvis av mennesker så langt, og flere tusen vil bli drept, sier Ciafani.

Hundretusener av tonn med avfall, noe av det forurenset og giftig, har blitt ulovlig dumpet i det som blir beskrevet som en økologisk tidsinnstilt bombe som vil fortsette å forgifte landet i minst 50 år til, ifølge Reuters.

Verdens helseorganisasjon sier at medfødte misdannelser og antall dødsfall som skyldes kreft har en sammenheng med det forurensede miljøet i området.