FOLKEFEST: Roma ble snudd på hodet under årets Europride. Foto: AFP
FOLKEFEST: Roma ble snudd på hodet under årets Europride. Foto: AFPVis mer

Europas største homofestival til Oslo

I 2005 deltok 100 000.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo skal i 2014 huse Europas største homoarrangement Europride. Da Oslo hadde arrangementet i 2005 var det over 100 000 personer som deltok. Arrangørene satser på enda flere i 2014.

Utvelgelsen av Oslo som arrangør i 2014 ble foretatt i Brussel i dag, i forbindelse med årsmøtet til European Pride Organisers Association (EPOA).

- Europride 2014 skal bli det største homoarrangementet i Norges historie. Det vil bety mye for hver enkelt som deltar og som en markering av hvor vi står i arbeidet for lesbiske, homofile, bifile og transpersoners rettigheter i Norge i 2014, sier styreleder i Oslo Pride AS, Helle Christin Nyhuus.

Europride 2014 vil bli arrangert i juni/juli 2014 og varer i ti dager. Arrangementet har fått full støtte fra Oslo kommune, som også hadde en representant i den norske delegasjonen som presenterte Oslo søknad i Brussel.

Oslo Pride AS er et aksjeselskap som er eid 100 prosent av Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH) i Oslo og Akershus, og skal arrangere festivalen. De står også bak det årlige arrangementet Skeive dager i Oslo i slutten av juni hvert år.

(NTB)